Eten van het seizoen
Een dagje alleen producten van nu én dichtbij eten
Asperges in november? Blauwe bessen in januari? Dat soort ingevlogen groente en fruit belasten het milieu het meest. Wat dan wél een goede keuze is? Nou, als het van dichtbij komt én van het seizoen is. Vollegrondsgroente noemen we dat. Seizoensgroente uit Nederland of omliggende landen dus. Daarmee bespaar je energie van fossiele brandstoffen, en komen er minder broeikasgassen vrij. Qua smaak wordt er dan weer niets bespaard!
27 mensen
eten van het seizoen, voor in totaal
0 jaren,
0 maanden,
0 weken en
0 dagen
0
CO2 hebben we daarmee samen bespaard
0
bomen nemen evenveel CO2 op
5 redenen om mee te doen:
- Je proeft nieuwe recepten
- Je bespaart geld
- Je eet heerlijk vers
- Je (her-)ontdekt groente- en fruitsoorten
- Je bent groen bezig!
Of bekijk een andere actie
Ontdek wat jij kan doen met een dagje groen